behi پیغام مدیر : ورود شما را به این وبلاگ خوش آمد عرض می کنم . امیدوارم مطالب این وبلاگ مورد استفاده ی شما قرار گیرد . نکته نظرات خود را برای بهبود وبلاگ مطرح نمایید .
1- رقابت در کیفیت تولید با بکارگیری مواد مناسب و جدید و استفاده از تکنولوژی پیشرفته در ساخت اسکی صورت میگیرد. به یمن وجود این رقابت کیفت اسکی روزبروز بهتر شده است،اسکی بازان سریعتر و با ایمنی بیشتر پیشرفت میکنند و قهرمانان نیز رکوردهای بهتری بدست می آورند. 2- رقابت در زمینه شکل ظاهری اسکی که در رنگ آمیزی و ترسیم طرحهای جدید روی اسکی ها را دربر میگیرد. این طرحها هر چند در بسیاری موارد فریبنده هستند و فروش بیشتری را تضمین میکنند ولی کمترین تاثیر در ویژگیهای فنی اسکی و قابلیتهای آن ندارند. امروزه تشخیص مناسب یا نامناسب بودن یک اسکی جز برای خبرگان ،کاری بس دشوار است هر سازنده ای شگردی و هر مدلی خصوصیات خود را دارد. این مسایل باعث سردرگمی خریدار در انتخاب اسکی میشود اما برای مهندسان کارخانه های ساخت اسکی موادی که درساخت اسکی بکار رفته اند و شیوه های ساخت آنها اهمیت دارند و این افراد میتوانند کارایی هرنو ع اسکی را به سهولت دریابند. تلاش ما هم این است که عواملی را که درکیفیت اسکی نقش تعیین کننده ای را دارند در اینجا به اختصار توضیح دهیم تا شاید ابهام از بین برود و بتوانید اسکی مناسبی را انتخاب کنید.
در کیفیت اسکی 5 عامل عمده دخیل هستند. • شکل اسکی • نحوه تقسیم انعطاف پذیری • کف اسکی • مواد بکاررفته • شیوه ساخت
شکل اسکی : شکل کلی اسکی از چند قرن پیش تا به حال ،تغییر عمده ای نکرده است . اسکی یک تخته باریکه ای است که سر آن را برای گیر نکردن در برف خم کرده اند. هم چنین دمی دارد که به تعادل اسکی باز کمک میکند و وسط اسکی هم به نحوی به کفش اسکی باز وصل شده است . هنوز هم خیلی از بچه های روستای چهارمحال و بختیاری با این روش ابتدایی اسکی می سازند و در پیست اسکی چلگرد ، اسکی میکنند ولی از سوی دیگر ، مساله چندان ساده ای هم نیست . هزاران مهندس و متخصص در ده ها کارخانه اسکی و نیز بر روی برف مشغول تحقیق در مورد چوب اسکی هستند و خواص آن را سانتیمتر به سانتیمتر در دست بررسی دارند . حال ببینیم هر قسمت از اسکی چه خاصیتی دارد و چه تاثیری در اسکی باقی میگذارد.
نوک اسکی : برآمدگی نوک اسکی باعث میشود که اسکی در برف گیر نکند و در عوض ، شوک را دفع کند . زاویه خمش و میزان برآمدگی نوک اسکی اهمیت خاصی دارد و بسته به نوع استفاده از اسکی ، کم یا زیاد است . مثلا در اسکی های مخصوص مسابقات نوک اسکی ها زاویه خیلی باز و برآمدگی خیلی کمی دارند تا راحت تر هوا را بشکافند و کمترین اصطکاک را با برف داشته باشند.
وسط اسکی : فشارهایی را که اسکی باز میخواهد به زمین وارد آورد ، به برف انتقال می دهد و با ایجاد تکیه گاه اسکی را روی برف سفت و یخ زده نگه میدارد. اگر این قسمت بیش از حد نرم باشد اسکی نمی تواند به خوبی برف را ببرد و یا در موقع چکاندن پیچ (لحظه آغاز پیچ) تکیه گاه مناسب و محکمی داشته باشد .
دم اسکی : دم،قسمت انتهایی اسکی است که نقش مهمی در هدایت بخش پایانی پیچ و آغاز پیچ بعدی دارد .
پهنای اسکی : پهنای اسکی ، سرعت لبه گیری و روان بودن اسکی را تعیین میکند . اسکی مخصوص مسابقه مارپیچ کوچک ، باریک است تا تغییر لبه خیلی سریع صورت گیرد ولی در عوض ، مانور دادن و زدن پیچ های بزرگ با آن دشوار است . یک اسکی (همه کاره یا چند منظوره) کمی پهن تر است و با آن می توان روانتر اسکی کرد . در عوض تغییر لبه آن کندتر است .